Kultúra és művészet > Egyiptom - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Kultúra és művészet > 7 weboldal. Kategória leírása: Egyiptomi kultúra és művészet, Egyiptom kultúrális és művészeti információi.

egyiptom.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Az ókori Egyiptom művészete
http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_%C3%B3kori_Egyiptom_m%C5%B1v%C3%A9szete

Az első nagy történelmi kultúrák i. e. mintegy 3000 évvel jöttek lére, a közel- és távol-keleti nagy folyók völgyében, mint például a Tigris, az Eufrátesz, és a Nílus...

Az ókori Egyiptom művészete
A fáraók után - A kopt művészet kincsei Egyiptomból
http://www2.szepmuveszeti.hu/kopt/bevez.php

A fáraók korának művészete nem szűnő csodálatot vált ki mindenkiből, aki Egyiptom földjére lép, vagy egy múzeumi kiállításon, könyvek lapjain szembesül a fáraónikus építészet, szobrászat, festészet fenséges és mégis lenyűgözően emberi kisugárzásával...

A fáraók után - A kopt művészet kincsei Egyiptomból
Virtuális kiállítás
http://www2.szepmuveszeti.hu/kopt/index2.php

A Szépművészeti Múzeum 2005 tavaszán nagyszabású kiállítást rendez "A fáraók után. A kopt művészet kincsei Egyiptomból" címmel, amely Egyiptom későantik és korabizánci művészetével ismerteti meg a nagyközönséget...

Virtuális kiállítás
Kultúra és vallás
http://www.sunfun.hu/index.php?lang=hu&id=953&pid=51

Az ó-egyiptomi kultúra mély gyökerei egy különös világot alapoznak, amely elsőre az európai gondolkodástól, kultúrától, életviteltől annyira idegen, hogy érthetetlen. A művészeti alkotások mind azt bizonyítják, hogy egyedi kultúráról van szó, nem hasonlít sem az európaira, sem az inka kultúrkörre, de még az arab, iszlám kultúrszféra is messze esik tőle.

Kultúra és vallás
Egyiptom művészete
http://www.felsofokon.hu/botticellitol-tizianoig-altalanos-muveszettorteneti ...

Többnyire ember testtel és állatfejjel ábrázolt isteneik a természeti erőket személyesítik meg. Az egyiptomi kultúra ideológiai alapja lényegében a vallás, melynek sajátos jellemzője a lélek hallhatatlanságába vetett hit, s egyik legfontosabb tartozéka a halálon túli élet magyarázatára kidolgozott elképzelések rendszere.

Egyiptom művészete
Írásbeliség az ókori Egyiptomban
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%8Dr%C3%A1sbelis%C3%A9g_az_%C3%B3kori_Egyipt ...

Az egyiptomi kultúrában az írást kezdetben gazdasági célokra, később történeti események feljegyzésére, vallási célokra, tudományos és szépirodalmi művek lejegyzésére egyaránt felhasználták. Az első írásos emlékek agyagba metszve vagy kőbe vésve maradtak fenn.

Írásbeliség az ókori Egyiptomban
Corvina Kiadó: Egyiptomi művészet
http://muveszet.corvinakiado.hu/konyvek/egyiptomi_muveszet.html

Az ókori egyiptomi művészet több mint 3500 éves múltra tekint vissza, a kőkorszaktól kezdődően – rendkívüli eredményeket felmutató periódusokon át – egészen a kopt kultúráig.

Corvina Kiadó: Egyiptomi művészet
Hirdetések
Oldal leírása
egyiptom.wyw.hu: Egyiptom katalógus. Egyiptomi utazási irodák, útleírások és nevezetességek, a piramisok országából. Egyiptomi szállás és utazási információk.
Gyűjteményünkben 265 válogatott Egyiptom témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 265 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 38139